Grofvuil ophalen Haarlem

Als je veel grofvuil hebt die je zelf niet kunt wegbrengen kun je het laten ophalen door Spaarnelanden. Je kunt je grofvuil voor de deur op straat plaatsen zodat het afvalbedrijf het vervolgens mee kan nemen. Het maken van een afspraak is eenvoudig. Zorg dat je op de hoogte bent wat je wel en wat je niet mag weggooien bij het grofvuil.

Grofvuil ophalen Haarlem

Als je zelf de mogelijkheid niet hebt om je grofvuil weg te brengen naar de milieustraat kun je het ook laten ophalen. Onder grofvuil wordt verstaan alles wat niet in de algemene container past. Een afspraak maken is heel eenvoudig. Via de website van Spaarnelanden kun je eenvoudig online een afspraak indienen om je grof huishoudelijk afval op te laten halen. Het is belangrijk om het afval pas op straat te zetten op de dag dat het wordt opgehaald. Doe dit voor 07:30 uur. Het is daarbij ook belangrijk dat het afval niet op eigen terrein staat, Spaarnelanden mag dit dan niet meenemen.

Wat mag er bij het grofvuil?

Het is niet toegestaan om zomaar alles bij het grofvuil te zetten. Wanneer er dingen bij zitten die niet mogen worden deze niet meegenomen en riskeer je een boete. Afval dat bij het grofvuil mag is bruin- en witgoed, snoeiafval, metaal, fietsen, hout en overig grof huishoudelijk afval. Wat er niet bij mag is asbest, banden, bouw- en sloopafval, stenen, glas, grof tuinafval, klein restafval, papier en karton, gips en flessen.

Bruikbare spullen een tweede kans geven

Het is goed om voordat je je spullen weg gaat gooien ze eerst te sorteren. Vaak zitten er nog bruikbare spullen bij die kunnen dienen als tweede kans. Wat voor jou afval is kan voor een ander een product zijn wat hard nodig is. Spullen die nog goed zijn om een ronde mee te gaan kun je gratis laten ophalen door de kringloopwinkel de Snuffelmug. Een afspraak maken kan via de ophaaldienst en je kunt bereiken op het nummer 023 543 43 43.